Wegetariańska dieta pudełkowa
Program żywieniowy, z której wykluczone są dania mięsne, rybne oraz owoce morza.
Zapotrzebowanie na białko jest uzupełniane poprzez dodawanie do menu jaj, produktów nabiałowych oraz wysokobiałkowych produktów roślinnych tj. rośliny strączkowe czy tofu.
Wegetariańska dieta pudełkowa zawiera mnóstwo warzyw, owoców, zbóż, kasz, ziaren, orzechów i grzybów.
Skierowana jest dla wszystkich, którzy chcą zadbać o dobrze zbilansowaną dietę roślinną.
Węglowodany: 55% | Białko: 15-20% | Tłuszcz: 25-30%

Wariant posiłku dostosowany do Twojego planu i preferencji
Z myślą o potrzebach naszych klientów oferujemy różne warianty posiłków. Dlatego to Ty decydujesz ile posiłków będziesz spożywać. W ten sposób wegetariańska dieta pudełkowa może składa się z 5, 4 lub 3 posiłków. Z nami masz możliwość wyboru dowolnych dań z pełnego zestawu, co pozwala urozmaicić Twój codzienny jadłospis. Nie ma tutaj miejsca na monotonię i bez problemu możesz jeść dania, które chcesz.

5 posiłków
(śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek kolacja)

4 posiłki
dowolnie wybrane 4 posiłki z pełnego zestawu*

3 Posiłki
dowolnie wybrane 3 posiłki z pełnego zestawu*
* Pamiętaj, że w wariantach 4 i 3 posiłkowych kaloryczność zestawów pomniejszona jest o niewybrane posiłki
Dostosuj kaloryczność diety do Twoich potrzeb
Skład spożywanych posiłków jest ściśle związany z dzienną kalorycznością. Z naszą pomocą bez problemu zmieścisz się w dziennych ramach kalorii i będziesz jeść ze smakiem. Wszystkie dania w diecie wegetariańskiej są dopracowane pod kątem wartości kalorycznej kalorycznej oraz akcentów smakowych.
Nasze diety dostępne są w różnych wariantach kalorycznych:
1 200 kcal
1 500 kcal
1 800 kcal
2 000 kcal
2 500 kcal
Wegetariańska dieta pudełkowa – poznaj przykładowy jadłospis
Zanim podejmiesz decyzję o wybraniu diety odpowiedniej diety dla siebie zapraszamy do zapoznania się z przykładowym jadłospisem. Wegetariańska dieta pudełkowa zawiera dania pozwalające utrzymać odpowiedni bilans kaloryczny.
Śniadanie
Domowa granola ze świeżymi owocami i jogurtem
II Śniadanie
Koktajl bananowo – kakaowy na mleku roślinnym z chipsami kokosowymi
Obiad
Grzyby w stylu syczuańskim z czarną fasolą podane z ryżem i sałatka z żółtego buraka
Podwieczorek
Zupa ogórkowa