Dieta bez glutenu i laktozy
Specjalistyczny program żywieniowy, w którym zostały wyeliminowane produkty będące źródłem glutenu i laktozy.
Posiłki są komponowane tak, aby mimo ograniczonej dostępności produktów spożywczych były smaczne i odpowiednio zbilansowane. W menu występują produkty bezglutenowe, nabiał krowi pozbawiony laktozy oraz produkty białkowe pochodzenia roślinnego. Z uwagi na konieczność podaży odpowiedniej ilości białka, do diety włączane jest mięso oraz ryby, a także większa ilość warzyw strączkowych i jajek.
W diecie mogą znajdować się śladowe ilości glutenu, dlatego nie jest ona polecana chorym na celiakię!
Węglowodany: 55% | Białko: 15-20% | Tłuszcz: 25-30%

Wariant posiłku dostosowany do Twojego planu i preferencji
Dieta bez glutenu i laktozy została stworzona dla osób, które z przyczyn zdrowotnych muszą eliminować pewne produkty z jadłospisu. Zdajemy sobie sprawę, że przygotowanie smacznych posiłków może nie być takie łatwe, dlatego nasza oferta może Ci to ułatwić. Dodatkowo możesz wybrać wariant diety składającej się z 4 lub 3 posiłków.

5 posiłków
(śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek kolacja)

4 posiłki
dowolnie wybrane 4 posiłki z pełnego zestawu*

3 Posiłki
dowolnie wybrane 3 posiłki z pełnego zestawu*
* Pamiętaj, że w wariantach 4 i 3 posiłkowych kaloryczność zestawów pomniejszona jest o niewybrane posiłki
Dostosuj kaloryczność diety do Twoich potrzeb
Skład spożywanych posiłków jest ściśle związany z dzienną kalorycznością. Z naszą pomocą bez problemu zmieścisz się w dziennych ramach kalorii i będziesz jeść ze smakiem. Wszystkie dania w diecie bez glutenu i laktozy są dopracowane pod kątem wartości kalorycznej oraz akcentów smakowych.
Nasze diety dostępne są w różnych wariantach kalorycznych
1 200 kcal
1 500 kcal
1 800 kcal
2 000 kcal
2 500 kcal
Bezglutenowa i bezlaktozowa dieta pudełkowa – poznaj przykładowy jadłospis
Przedstawiamy przykładowy jadłospis dla diety z obniżoną ilością glutenu i laktozy, który składa się z 5 posiłków.
Śniadanie
Domowa granola ze świeżymi owocami i jogurtem
II Śniadanie
Krem z buraków z białą fasolą i mleczkiem kokosowym
Obiad
Gołąbki faszerowane mięsem drobiowym z ryżem w sosie pomidorowym